امروزه مثالی بین مردم رایج شده است که می گوید : « اگر میخواهید نحوه کار رو راه اندازی هر دستگاه دیجیتالی را یاد بگیرید، از یک کودک بپرسید»، این شوخی نیست بلکه واقعیتی در دنیای پیرامون ما است!
امروزه دیگر به نظر می رسد رایانامه ها، تبلت ها یا گوشی های هوشمندی که توانایی دسترسی به اینترنت را دارند به بخشی جداناپذیر در زندگی کودکانمان تبدیل شده اند.
چنین دسترسی به تکنولوژی و اینترنت که از سنین پایه نیز صورت می گیرد بدین معناست که پدر و مادرها باید افزون بر آنکه مراقب برنامه های تلویزیونی باشند تا آن ها از محتوای مناسبی برای فرزندانشان برخوردار باشند, باید بر عملکرد کودکانشان بر روی وب نیز نظارتی مستمر پیدا کنند.
اما اینترنت آن قدرها هم بد نیست، اینترنت می تواند بسیاری از چیزهای مثبت و خوب را به فرزندانمان بیاموزد اما به مانند شمشیر دو لبه ایی است که می تواند آن ها را در برابر تهدیدات گوناگونی نیز قرار دهد.
۱ ) گفتگو با افراد ناشناس
شبکه های اجتماعی، Whats App ، و راه های پرشمار دیگری وجود دارد که افراد ناشناس گوناگونی می توانند با کودکان شما در تماس باشند. ساده لوحی و نا آگاهی کودکان باعث می شود تا آن ها ندانند خطر در کجای زندگی آن ها به کمین نشسته است. به یاد داشته باشید گمنامی فراهم شده توسط اینترنت تقریبا خطرناک تر از زندگی واقعی است.
۲ ) به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی
بسیاری از کارهایی که ما در اینترنت انجام می دهیم شامل استراک گذاری فایل ها و اطلاعات مختلف زندگیمان است. کودکان نیز از این امر مستثنی نیستند، بنابراین پدران و مادران نیز تمایل بیشتری دارند تا بدانند فرزندانشان چع چیزهایی را به اشتراک می گذارند. بنابراین بهتر است با فرزندان خود صحبت نمایید و آن ها را از خظرات ناشی از ارایه اطلاعات شخصی آنلاین آگاه نمایید.
۳ ) بازی کردن بدون محدودیت زمانی
تقریبا همه بچه ها می خواهند تا بازیهای گوناگونی را بارگیری نمایند تا آن ها را سرگرم نگه دارد و چالش های جدیدی را پیش پای آن ها بگذارد. اگر آن ها تنها بخشی از زمان خود را به بازی کردن اختصاص دهند مشکلی روی نمی دهد. مشکل از زمانی آغاز می شود که آن ها ساعتهای فراوانی را به بازی کردن می گذرانند. این کار باعث می شود تا ارتباط آن ها با محیط پیرامون و دوستان و هم سن و سالانشان کاهش پیدا کند و آن ها کارهای دیگر را به منظور بازی کردن بیشتر به تعویق بیاندازند. اما توصیه ما چیست ؟ بهتر است برای فرزندان خود بازه زمانی مشخصی را به جهت بازی کردن آنها در نظر بگیرید.
۴ ) بارگیری برنامه های نامناسب
گوگل پلی و فروشگاه اپل هزاران برنامه را به کاربران خود ارایه می دهند، بسیاری از آن ها برای اینکه زندگی ما را آسان تر کنند طراحی شده اند، اما بهتر یا حتی ضروری است بدانید که دقیقا چه برنامه هایی را بارگیری می نمایید. همه آن چیزی که در گوگل و اپل استور و دیگر تارنماها برا شما فراهم شده است قابل اعتماد نیستند. به یاد داشته باشید بسیاری از برنامه های در گوگل پلی، دارای Malicious هستند و ممکن است بدون اجازه شما کارهای گوناگونی را بر روی گوشی ها و یا بر روی رایانه شما انجام دهند. بنابراین بهتر است به کودکان خود بگویید تا پیش از بارگیری این گونه برنامه ها شما را در جریان قرار دهند.
۵ ) ورود به تارنماهای با محتوای نامناسب برای کودکان
چه به صورت عمدی یا غیر عمدی، کودکان ممکن است به تارنماهایی بروند که برای سن آن ها مناسب نیست. در بسیاری از موارد، تنها بررسی تاریخچه کاوش گرها برای آنکه ببینید کودکانتان به چه تارنماهایی رفته اند کافی نیست. ویژگی نظارت والدین ( Parental Control ) بر روی کاوش گرها به شما این امکان را می دهد تا تعیین کنید فرزندانتان چه تارنماهایی را می توانند ببینند و چه تارنماهایی برا نمی توانند.
۶ ) باور آن که آن ها چیزی را برنده شده اند
همگی ما دعوت نامه ها و پیام های گوناگونی برا در زندگی خود دریافت کرده ایم که محتوای آن ها شامل برنده شدن ما است. این پیام ها در بیشتر وقت ها از ما درخواست برخی از اطلاعات شخصی را می نمایند. بنابراین مهم است که به کودکان خود بگوییم هیچ کسی برای آنکه اطلاعات شخصی ما را دریافت کند حاضر نیست به ما جایزه ایی را بدهد.
۷ ) رنج بردن از زورگویی مجازی
با توجه به جدی بودن این حملات, کودکان اغلب این وقایع را از پدران و مادران خود پنهان می کنند. زورگویی مجازی نوعی زورگویی در میان کودکان به شمار می آید اما منشاء آن به بیرون از اینترنت باز می گردد. این زورگویی, توسط افرادی انجام می شود که در اطراف کودک شما قرار دارند، بنابراین مهم است که واکنش های کودک خود را در هنگام استفاده از اینترنت در نظر بگیرید.
منبع: آی پروتکت